Gå til indhold

Psykisk lidelse og misbrug – hvad gør jeg som pårørende?

I denne livetalk møder du en psykolog, der fortæller om, hvilke udfordringer man kan møde som pårørende til et menneske, der både har en psykisk lidelse og et misbrug - en såkaldt dobbeltdiagnose. Du kan også høre en EN AF OS ambassadør dele sine personlige erfaringer med dobbeltdiagnose, og hvilken rolle de pårørende har spillet i hans recovery-proces.

DATO
onsdag den 27. september 2023
TID
Kl. 19:00 - 20:00
STED
Livetalk på PsykInfos Facebookside
Pris:

Når et menneske både har en psykisk lidelse og har et misbrug af alkohol og/eller stoffer, kaldes det en dobbeltdiagnose. Nogle udvikler måske et misbrug for at lindre smertefulde psykiske symptomer. Omvendt kan psykiske lidelser udvikle sig som følge af misbrug. I denne livetalk sætter vi fokus på, hvilken rolle man kan have som pårørende, når det menneske, som har en dobbeltdiagnose, bevæger sig i retning af at skabe et meningsfuldt liv. En psykolog fortæller om, hvilke udfordringer pårørende kan blive ramt af, og hvad der kan være støttende i processen. Herudover deler en EN AF OS ambassadør sine personlige erfaringer med dobbeltdiagnose, og hvad der var hjælpsom støtte fra de pårørende på vejen til at få det bedre.

Livetalken er et online arrangementet, som kan ses på skærmen hjemmefra. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende i kommentarfeltet. Det kræver ikke tilmelding at se livetalken online – man skal blot klikke ind på PsykInfo Region Sjællands Facebookside, hvor der livestreames kl. 19-20.

ARRANGØR: PsykInfo

Se med på PsykInfos Facebookside