Gå til indhold

Indretning og faciliteter

Se kontaktoplysninger
Information om indretningen og hvilke faciliteter, der stilles til rådighed på afsnittet.

I afsnittet har vi plads til 17 patienter. Alle har eneværelse med eget bad og toilet. Afsnittet er et åbent afsnit med mulighed for, at afskærme mindre dele til patienter, der har særligt behov for afgrænsning og tæt personalekontakt. Det kan være patienter, der har svært ved at finde rundt, være plaget af uro og forvirringstilstand eller være indlagt mod deres vilje. For at beskytte og hjælpe den enkelte patient begrænser vi påvirkningen og mængden af indtryk fra omgivelserne. Gennem stabilitet kan vi hjælpe patienterne med at genvinde kontrollen og overblikket. Herigennem nedsætter vi risikoen for, at patienter skader sig selv eller andre, og vi mindsker risikoen for at vi bliver nødt til at bruge tvang i behandlingen. Hvis det er nødvendigt, kan den afskærmede del af afsnittet aflåses.

Afsnittets yderdør er åben mellem kl. 8 og kl. 20. Der kan dog være situationer, hvor det er nødvendigt at låse hoveddøren til afsnittet for at hindre patienter, der ikke kan orientere sig i at gå fra afsnittet.

Øvrige patienter skal naturligvis ikke hindes fri udgang fra afsnittet, de kan altid bede en fra personalet om at få åbnet døren.

Hvis døren er låst kan besøgende ringe på en dørklokke, og personalet vil komme og åbne.

I afsnittet har vi fire opholdsarealer, hvor der er TV i de tre. Desuden har vi to spisestuer. De faste måltider bliver bragt færdigtilberedte til afdelingen, men i de to spisestuer er der somme tider mulighed for sammen med personalet at tilberede lidt lækkert til kaffen.

I forbindelse med afdelingen er der adgang til et sanserum (som er under opbygning). Her er der mulighed for, at patienter, der er præget af uro og spændinger, kan slappe af og opleve en højere grad af ro.

Der er også et aktivitetsrum, hvor vi samles om aktiviteter, som er tilpasset gruppen af patienter. Vi har en ergoterapeut ansat, som tilrettelægger aktiviteterne for den enkelte patient.

For at vi sammen med patienten kan stille realistiske mål for fremtiden, er det vigtigt, at vi kan afprøve, hvad patienten selv kan blandt andet indenfor madlavning. Derfor har vi i umiddelbar nærhed af afsnittet et træningskøkken. Vi kan også lave miljøterapi i træningskøkkenet.

Vi bruger frisk luft, motion og gode synsindtryk som en del af behandlingen. I direkte forbindelse med afsnittet har vi fire terrasser, der gør det muligt at komme udenfor. Alle terrasser er anlagt som gårdhaver, der sikrer, at patienter der har problemer med at orientere sig ikke går vild.

Rundt om sygehuset er der anlagt en park, hvor det er muligt at gå en tur enten med ledsager eller alene, hvis man er i stand til det.

Vi råder også over en to-personers cykel, hvor selv patienter med meget dårlig motorik kan komme med ud og få frisk luft.

Der er vaskemaskine og tørretumbler i tilknytning til afsnittet, som du kan bruge.

Kontakt

Adresse

Psykiatrien Slagelse

Ældrepsykiatrisk afsnit SL6 - Slagelse

Fælledvej 6

4200 Slagelse

Se kort

Find vej - Slagelse

Ring til os

Tlf. 58 53 66 40

Tlf. 58 53 66 40