Gå til indhold

Brugerstyrede indlæggelser

Se kontaktoplysninger
Psykiatrien tilbyder tre senge til brugerstyrede indlæggelser i Afsnit S3. Brugerstyrede indlæggelser giver patienter, der indgår i ordningen, mulighed for på eget initiativ at lade sig indlægge i kortere tid.

Målgruppe

Hvis du har skizofreni, svære affektive lidelser (for eksempel mani eller depression), bipolare affektive sindslidelser, svære angstlidelser samt svære personlighedsforstyrrelser, kan du blive tilknyttet de brugerstyrede senge i afsnit S3 indgang 40.

Du skal være tilknyttet Psykiatrien Syds distriktspsykiatriske teams for at kunne indgå i tilbuddet om at blive indlagt i de brugerstyrede senge.

Dit behandlingsteam skal vurdere, at du kan drage nytte af tilbuddet om brugerstyret indlæggelse.

Hvordan bliver du indlagt?

For at du kan blive indlagt i en af de tre brugerstyrede senge, skal du have indgået en skriftlig aftale med Psykiatrien Syd om, at du indgår i tilbuddet ”Brugerstyret indlæggelse”. Vurderingen, af om du kan indgå i tilbuddet, foregår i et samspil mellem dig og det distriktspsykiatriske team, som du er tilknyttet i Maribo, Næstved, Nykøbing F. eller Vordingborg. Den skriftlige aftale kan indgås efter en samtale med den faglige koordinator i afsnit S3. Da der kun er tre brugerstyrede senge, kan der højst være 65 patienter tilknyttet tilbuddet. Kontrakten har en gyldighed på op til to år.

Når du har en kontrakt om brugerstyret indlæggelse, er det dig der afgør, hvornår du har brug for en indlæggelse. Hvis du vil gøre brug af din brugerstyrede indlæggelse, skal du selv kontakte sengeafsnit S3 indgang 40 tlf.nr. 58 53 70 90. Du kan ringe hele døgnet. Indlæggelse kan finde sted fra kl. 08:00 til 12:30.

Behandlingen

Under en brugerstyret indlæggelse har vi fokus på at stabilisere din døgnrytme igennem hvile, god mad og drikke samt fysisk aktivitet.

Du har mulighed for støttende samtaler med de tilknyttede kontaktpersoner.

Gennem indlæggelsen er der et tæt samarbejde mellem dig som patient, dine pårørende, din primærbehandler i distriktspsykiatrien samt din kontaktpersoner på afsnit S3 indgang 40.

Hvis der er behov for evt. ændringer i medicin eller anden behandling, foregår dette i tæt samarbejde med din primærbehandler og den behandlingsansvarlig læge i distriktspsykiatrien.

Du kan maksimalt være indlagt i fem dage i en brugerstyret seng.

Hvis du føler, at der forsat er behov for indlæggelse, drøfter du sammen med din kontaktperson, om du skal vurderes af en læge med henblik på eventuelt at overgå til en almindelig indlæggelse i Psykiatrien.

Hverdagen i afsnittet

​I hverdagen tilstræbes at patienterne er tilpas aktiveret efter evne og ressourcer.

Der er tilbud om beskæftigelse i centerterapien samt i klinik for ergo-fys på alle hverdage.

I afsnittet afholdes morgenmøder tirsdag og torsdag.

Der afholdes regelmæssigt patientmøder.

Der er mulighed for at have besøg af børn i afsnittet. Vi henviser til at man helst benytter patientens egen stue.

Kontaktpersonordning

I forbindelse med brugerstyret indlæggelse tilknyttes én sundhedsfaglig kontaktperson fra afsnit S3 indgang 40.

Kontaktpersonen skal vejlede patienten under forløbet og besvare spørgsmål, så der opleves kontinuitet, sammenhæng og tryghed i forhold til undersøgelse, behandling og sygepleje.

Kontaktpersonen vil have et tæt samarbejde med primær behandler i Distriktspsykiatrien.

Indretning og faciliteter

Stuerne, der er indrettet til at huse patienter med brugerstyrede indlæggelser, foregår på: Enestuer i moderne omgivelser. Der er bad og toilet på stuerne.

Der er i alt 2 senge til brugerstyrede indlæggelser foruden 12 senge til ordinære indlæggelser.

Der er fælles spise-og dagligstue i afsnittet.

I dagligstuen er der fælles tv og radio. Der er endvidere endnu et tv på fællesarealet.

Der er vaskemaskine og tørretumler til rådighed i afsnittet.

Til afsnittet hører en have med fælles faciliteter så som rygerareal, havemøbler & tørrestativ.

Samarbejde med pårørende

Vi ser det som en vigtig opgave at inddrage de pårørende hurtigst muligt. De pårørende kan bidrage med nyttig viden om den aktuelle situation, patientens livshistorie og hidtidige sygdomsforløb.

Ved pårørende forstås en person, som kender patienten godt. Pårørende kan være ægtefælle, samlever, børn, kæreste, forældre, søskende, nær ven/veninde, kollega, nabo eller andre, som patienten har tillid til.

 

Praktiske

Kontakt

Adresse

Psykiatrien Syd

Afsnit S3 - Vordingborg

Færgegaardsvej 15

4760 Vordingborg

Se kort

Find vej - Vordingborg

Ring til os

Afsnit S3 - Indgang 36

Tlf. 58 53 70 80

Tlf. 58 53 70 80

Afsnit S3 - Indgang 40

Tlf. 58 53 70 90

Tlf. 58 53 70 90

Skriv til os

Øvrig information

Afsnit S3 - Indgang 36: psy-syds3-36@regionsjaelland.dk Afsnit S3 - Indgang 40: psy-syds3-40@regionsjaelland.dk