Gå til indhold

For børn der skal indlægges på Børneafsnit U3​

Nyttig information målrettet jeres barn, når det skal indlægges på Børnepsykiatrisk afsnit U3.

Der kan være mange grunde til, at man bliver indlagt på U3, men fælles for alle børnene er, at mange ting har været svære i lang tid. Vi håber, du vil føle dig godt tilpas og med tiden få det bedre, mens du er hos os.

Det er meget forskelligt, hvor længe man er indlagt. Nogle er her i få uger, men de flest er her i nogle måneder. Man er hjemme hos sig selv i weekenderne. Vi kan tale mere om dét, når du kommer og besøger os, inden du bliver indlagt.

De fleste børn har en forælder indlagt sammen med sig.

Lidt om U3

Vi har plads til ni indlagte børn i alderen til og med 14 år. De voksne som arbejder på U3 er sygeplejersker, pædagoger, læger og psykologer. Vi går ikke med hvide kitler, men vi er alle sammen vant til at hjælpe børn, der har det svært.

Mens du er her, vil der være et team af voksne, som kan hjælpe med at svare på spørgsmål og med at planlægge, hvad der skal ske, mens du er indlagt. Vi kalder det også ”kontaktpersoner”. Du får en seddel med navne og billeder af dine kontaktpersoner.

Du får dit eget værelse, hvor du kan sove sammen med din forælder, og dér har I også jeres eget badeværelse. Vi synes, at det er vigtigt, at dit værelse bliver et godt sted at være, så du må gerne tage nogle af dine egne små ting med hjemmefra; f.eks. dyne, pude, sengetøj, bamse eller lidt legetøj, og måske en plakat til væggen. Tal eventuelt med de voksne om det.

Du må selvfølgelig gerne have din mobiltelefon, tablet eller computer med. Inde på værelset kan du spille og ringe i de tidsrum, som er afsat specielt til det i løbet af dagen. Det er vigtigste er, at brug af mobil og tablet ikke forstyrrer de andre aktiviteter, som foregår på U3.

Hvad skal der ske på U3?

I starten bruger vi tid på at lære dig at kende. Du kan godt have følelsen af, at der ikke sker så meget, især i starten, men det gør der :-).

Vi ved fra andre børn, at det kan tage tid at vænne sig til den nye hverdag hos os. Der er nye mennesker, og nye rutiner. Men; vi ved også, at det bliver lettere, når vi – børn, forældre og personale – samarbejder og taler sammen. Både om det som er svært, og om det som er godt.

På U3 har vi aktiviteter, som måske kan hjælpe dig til at få det bedre. Der er mulighed for, at vi sammen kan arbejde med noget af det, som er svært for dig, men der også er plads til leg og hygge. Vi går ture sammen, spiser og leger sammen.

Mens du er her, kan du gå i skole. Det er en lille skole med få børn. Den ligger i samme bygning som U3. Lærerne er gode til at undervise børn, der ikke har været i skole i lang tid, eller børn som har haft det svært i skolen. Det kan være meget forskelligt, hvor mange timer man kan overskue at gå i skole. Lærerne laver et skema, der passer til dig, når I har talt sammen.

Familie eller andre pårørende må gerne komme og besøge dig. Det aftaler vi sammen med dine forældre.

I slutningen af indlæggelsen ved vi mere om, hvad du og din familie fortsat har brug for hjælp til, og hvad der virker godt for jer.

Noget der er vigtigt

Du må altid gerne stille spørgsmål til de voksne på U3. Spørg, hvis der er noget, du undrer dig over eller, noget du er i tvivl om. Der findes ikke ”dumme spørgsmål”. Når du stiller spørgsmål, så lærer vi dig bedre at kende, og så kan vi bedre hjælpe dig og forstå, hvad der er vigtigt for dig.

Vi glæder os til at møde dig.

Kontakt

Adresse

Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Børnepsykiatrisk afsnit U3 - Roskilde

Bygning 29

Smedegade 16

4000 Roskilde

Se kort

Find vej - Roskilde

Ring til os

Tlf. 58 53 80 60

Tlf. 58 53 80 60