Gå til indhold

Indlæggelse på Børneafsnit U3

Se kontaktoplysninger
Nyttig information, hvis jeres barn skal indlægges på Børnepsykiatrisk afsnit U3.

Hvordan bliver dit barn indlagt?

Henvisning til Børnepsykiatrisk døgnafsnit sker via en børnepsykiatrisk klinik i nærheden af barnets bopæl.

Henvisning til Børne- og Ungdomspsykiatriens klinikker generelt sker gennem Psykiatriens Visitationsklinik via for eksempel egen læge.
Jeres barn kan også blive overflyttet fra et andet sygehus.

Før en indlæggelse har I en forsamtale med en behandler i vores afsnit. På baggrund af samtalen beslutter vi sammen med jer, om det er relevant med en indlæggelse i afsnittet og hvornår. Akutte indlæggelser foregår via Psykiatrisk akutmodtagelse, og modtagelsesafsnit i Ungdomspsykiatrien. Vi tilstræber planlagte indlæggelser med en forudgående samtale.

Medindlagte forældre

I U3 har vi en forventning om, at der er en forælder medindlagt under det meste af indlæggelsen. Vi mener, at forældre er nødvendige for at afklare styrker og udfordringer hos barnet. Dette foregår i en vekslen mellem at observere barnet alene, i samspil med jer som for forældre, og ikke mindst i samvær med andre børn og os som personale.

Medindlæggelse skønnes nødvendigt for at kunne hjælpe familien med at undersøge og udfordre hverdagssituationer. Herved bliver det muligt at afklare og afprøve nye redskaber, tilgange og strategier i familien.

Det er naturligvis muligt, at forældre skiftes til at være medindlagt. Se mere under menupunktet 'For Forældre og pårørende'.

Patientmappe, intro til U3 mv.

Når I, sammen med jeres barn, kommer til forsamtale, får I udleveret en mappe, der blandt andet indeholder et velkomstbrev med information om forventede kontaktpersoner, om afsnittet og indlæggelsesforløb.

Her kan I også læse husordenen med praktiske detaljer og generelle rammer for afsnittet. Der vises rundt i afsnittet.
Har I spørgsmål, er I altid velkomne til at spørge personalet. Også når I er kommet hjem.

Hvad skal I medbringe?

Vi kommer med et forslag til pakkeliste, så I ved, hvad der er godt at have med, og hvad vi anbefaler, at I lader blive hjemme. ​

Kontaktpersoner / team

Jeres barn får tilknyttet flere sundhedsfaglige og pædagogiske kontaktpersoner i et kontaktteam, når I bliver indlagt. Teamet har også stor opmærksomhed på jer som forældre.

Teamet er jeres primære samarbejdspartnere under forløbet, så I oplever en sammenhæng og tryghed i forhold til undersøgelse og behandling.
Der er en fast ugentlig samtaletid med teamet. Her afstemmer vi forventninger til hinanden og drøfter planer for de kommende uger ud fra fælles erfaringer. Ind i mellem deltager barnet i (noget af) samtalen.

Læs mere i afsnittet 'Behandling'.

Personale

På afsnittet er der tilknyttet flere forskellige faggrupper, der alle har forskellige roller i behandlingsforløbet.

Det miljøterapeutiske personale består af sygeplejersker, pædagoger og en sosuassistent. En af disse vil i dag- og aftenvagter være jeres barns kontaktperson. Oftest en fra det team I tildeles ved indlæggelsen.
Læger og psykolog er ansvarlig for den behandlingsplan, som de laver sammen med teamet, jer og jeres barn.

Der er mange andre faggrupper i børne- og ungdomspsykiatrien heriblandt lægesekretærer, socialrådgivere, kok og diætist. Alle faggrupper bidrager med hver deres faglighed til at jeres forløb hos os bliver godt, og at I kommer godt i gang med at få det bedre.

Vi har en socialrådgiver tilknyttet afsnittet, som er med indover alle forløb, og som kan være jer behjælpelige ved eventuelle spørgsmål.

Serviceassistenter sørger for, der er rent og pænt på vores afsnit.

Vi lægger vægt på, at barnets ophold hos os drøftes og tilrettelægges ud fra barnets individuelle udfordringer, forældres tilbagemeldinger og vores professionelle faglige vurderinger.

Da vi er uddannelsessted for læge-, pædagog- og sygeplejestuderende, vil I kunne opleve, at der er studerende i afsnittet.

Afsnittets daglige ledelse består af en oversygeplejerske og en ledende overlæge.

Hverdagen i afsnittet

Hverdagen i afsnittet er bygget op omkring en fast struktur med faste spisetider og planlagte aktiviteter. Det gør vi for at skabe en tryg, forudsigelig og genkendelig hverdag. Vi opfordrer og motiverer barnet til at deltage i de aktiviteter, der er aftalt for ham/hende i tæt samarbejde med jer.

Hver morgen holder vi morgensamling efter morgenmaden. Her informerer vi om dagens aktiviteter, kontaktpersoner og anden relevant information.

Der er forskellige aktiviteter i løbet af dagen for eksempel skole, kreativitetsrum, motion og mere spontane dag til dag aktiviteter/leg og spil. Faste dage om ugen kommer Legeheltene, Kreaheltene og hospitalsklovne fra Danske Hospitalsklovne. Aktiviteterne kan også foregå udendørs, eller vi kan planlægge ture ud ad huset (dette primært i ferieperioder eller i skoleregi). Barnet vil også løbende have samtaler med kontaktpersoner fra teamet.

Om eftermiddagen er der igen en samling, og aftenerne bruger vi på sammen at se tv, film, spille spil, eller være i krearummet.
Efter kl. 21 falder der ro på afsnittet, da vi meget gerne vil understøtte en sund døgnrytme. Der er en vågen nattevagt, der altid er tilgængelig.

Weekenderne planlægges i samarbejde med barnets kontaktperson og er et aktivt element i træningen i at komme hjem igen. Se i øvrigt afsnit om miljøterapi under 'Behandling'.

Skolen er placeret i underetagen i samme bygning som afsnittet. Den drives af Roskilde Kommune. Lærerne på skolen tilrettelægger undervisningen, så den tager hensyn til de behov, som barnet har. Der er mulighed for at begynde i skolen i det tempo, der passer barnet. Der afholdes en indledende skolesamtale med barn og forælder.

Læs eventuelt mere om skolen i pjecen "Velkommen til Skolen ved Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri" 

Praktisk

Kontakt

Adresse

Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Børnepsykiatrisk afsnit U3 - Roskilde

Bygning 29

Smedegade 16

4000 Roskilde

Se kort

Find vej - Roskilde

Ring til os

Tlf. 58 53 80 60

Tlf. 58 53 80 60