Gå til indhold

Behandlingen

Se kontaktoplysninger
Information om selve behandlingen i Klinik for Traumatiserede Flygtninge.

​I Klinik for Traumatiserede Flygtninge bruger vi samtaler og undersøgelser til at finde frem til, hvilken behandling der passer bedst til dig og dine problemstillinger.

Du bliver tilknyttet en fast behandler (primærbehandler). Relationen og samarbejdet mellem dig og din faste behandler er vigtig for en vellykket behandling.

Til din første samtale planlægger vi dit behandlingsforløb. Sammen med dig og gerne dine pårørende udarbejder vi i fællesskab en plan for behandlingen, som du får udleveret.

Vi behandler primært PTSD (Post Traumatic Stress Disorder), der er en alvorlig reaktion, der bliver udløst af traumer. Et traume kan være oplevelser under krig, borgerkrig, politisk forfølgelse eller tortur, hvor du måske har mistet familiemedlemmer, hjem, hjemland eller andet.

Minderne om et voldsomt traume kan dukke op som flashbacks. Du kan have mange og/elle voldsomme flashbacks og kan reagere både fysisk og psykisk på traumerne.

Sammen med dig arbejder vi henimod at nedsætte dine psykiske og fysiske symptomer og forbedre dine evner til at klare din hverdag.

Behandlingen kan bestå af psykoedukation, hvor du lærer om din sygdom, individuel psykoterapi, musikterapi, samtaler, kropsbehandling og/eller medicinsk behandling.

Undervejs i behandlingen vil vi også meget gerne inddrage dine pårørende, i det omfang du og de ønsker det.


Personale

I klinikken er der tilknyttet forskellige medarbejdere. Personalet består blandt andet af sygeplejersker, speciallæger, psykologer, psykomotoriske terapeuter, musikterapeuter, socialrådgivere og sekretærer.

Du vil også kunne møde elever og studerende hos os, da vi er med til at uddanne blandt andet studerende i psykomotorik.


Afslutning af behandlingsforløbet

Din kontaktperson og du aftaler sammen, hvornår dit forløb skal afsluttes. Alle spørgsmål og aftaler om eventuel efterbehandling er på plads, inden den afsluttende samtale. Der vil ofte være noget, der skal koordineres sammen med dine pårørende og for eksempel din praktiserende læge, din sagsbehandler eller en behandlingsenhed, hvis du har brug for yderligere behandling efter forløbet i Klinik for traumatiserede flygtninge.

Når behandlingen er slut, sender vi en kort beskrivelse af behandlingsforløbet til din praktiserende læge, hvis du har givet samtykke til det.

Kontakt

Adresse

Psykiatrien Vest

Klinik for Traumatiserede Flygtninge - Køge

Glæisersvej 50, 2. sal

4600 Køge

Se kort

Find vej - Køge

Ring til os

Mandag-fredag kl. 8.00-15.00

Tlf. 58 53 67 11

Tlf. 58 53 67 11