Gå til indhold

Billedgalleri

Se kontaktoplysninger
Billeder Sikringsafdelingen Slagelse.

​Indgang

Billede af indgangen ved Sikringsafdelingen

Personalet har deres egen indgang, tættest på fotografen. Når de møder, opdaterer de deres nøgle, der er en elektronisk sikkerhedsnøgle, og tager en alarm, inden de går ind på afsnittet.

Patienter og pårørende benytter døren længst væk. Her er både metaldetektor og gennemlysningsmaskine, som dem man ser i lufthavnen. Alle gæster og medbragte ting tjekkes, inden de kommer ind.

 

Gang

Billede af gang på Sikringsafdelingen

Afsnittene er opbygget som et rektangel med brede og lyse gange rundt om atriumgården. Patientværelserne ligger alle på samme gang, mens der er vaskerum, køkken, træningsrum og lignende på den modsatte gang. I den ene ende ligger skærm-stuerne, hvor de dårligste patienter er, i modsat ende ligger opholdsstue, spisestue, gårdhaven og personalets kontor.

 

Patientværelse

Billede af patientværelse på Sikringsafdelingen

Alle patientværelser har udsigt til en prydhave, som patienterne kan åbne vinduet ud til. Der er stor forskel på, hvordan patienterne indretter sig på deres værelse. Nogle har mange personlige ting, plakater og billeder på væggene og blomster i vinduet, mens andre kun har det mest nødvendige. Alle ting bliver vurderet og godkendt, inden en patient får lov at få dem ind på sit værelse.

 

Badeværelse

Billede af patientbadeværelse på Sikringsafdelingen

For første gang i Sikringsafdelingens historie har patienterne fået eget bad og toilet på værelset. Det har været en stor forandring for hele hverdagen på afsnittene. Det er ikke længere nødvendigt for personalet at koordinere bad og toiletbesøg, og for patienterne er det en lettelse og en frihed selv at kunne bestemme. Døren mellem værelset og badeværelset kan låses udefra, så personalet nemt kan gøre rent på badeværelset.

 

Atriumgård

Billede af atriumgård på Sikringsafdelingen

Hvert afsnit er bygget op om en indre gård, der ligger i forlængelse af spisestuen. Patienterne kan komme og gå i atriumgården, som de har lyst, døren er altid ulåst. Flere sætter pris på at gå alene med musik i ørerne. Hvis der er flere patienter i gården, er der altid en medarbejder med.

 

Gårdhave

Billede af gårdhave på Sikringsafdelingen

Til hvert afsnit hører der en større gård, hvor der i løbet af sommeren blandt andet bliver grillet og spist. Patienterne har fire faste gårdture hver dag, hvor de har mulighed for at komme ud og gå en tur i gården eller ryge en cigaret. Her er også mulighed for at lunte en lille tur, slappe af i pavillonen eller spille lidt bold eller bordtennis. Dog foregår det meste boldspil og motion i den store idrætshave.

 

Fælles opholdsrum

Billede af fælles opholdsrum på Sikringsafdelingen

De patienter, der kan, spiser sammen i spiseområdet, der ligger i forlængelse af dagligstuen. Spiseområdet bliver også ofte brugt til at spille en omgang backgammon eller et andet spil. I dagligstuen bliver der set fjernsyn og slappet af i de brede stole.

Ved skærm-afdelingen, hvor de dårligste patienter har værelser, er der også fælles opholdsarealer, hvor personalet og patienterne kan være sammen og spille spil eller bare sidde og tale sammen. Fra skærm-afdelingen er der også udgang til en afskærmet have, hvor dårlige patienter kan komme ud. På hvert afsnit er der desuden en enkelt stue, der har egen terrasse, så patienten kan komme ud, også hvis de er meget dårlige.

 

Motionsrum

Billede af motionsrum på Sikringsafdelingen

Bivirkninger fra medicin betyder, at patienterne ofte er overvægtigt og ekstremt trætte, og derfor er det vigtigt, at de får rørt sig. Boldspil, spinning, styrketræning og ryg-hold er bare nogle af de muligheder, de har for at få motion. Specielt fodbold, styrketræning og spinning er populært. Minimum tre gange om ugen har patienterne mulighed for at komme i idrætshallen. Der er også et mindre lokale med enkelte motionsredskaber på hvert afsnit.

 

Idrætshave 

Billede af idrætshave på Sikringsafdelingen

I den store fælles idrætshave er der både plads til volleyball, basket, fodbold og fælles grill-hygge på tværs af afsnittene. I forlængelse af idrætshaven ligger et stort fællesrum, hvor der bliver arrangeret banko, film, gudstjenester og musikarrangementer for alle de patienter, der kan deltage.

Patienterne har brug for en stabil, struktureret og genkendelig hverdag, derfor er mængden og typen af fællesarrangementer nøje afstemt med patienternes evne til at deltage.

 

Køkken

Billede af køkken på Sikringsafdelingen

Mindst en gang om måneden er patienterne selv med til at lave mad i køkkenerne på afsnittene. Om sommeren bliver der grillet i den store fælles idrætshave eller i gårdhaverne på afsnittene. Køkkenerne bliver også flittigt brugt til at bage brød og boller. Der er også plads til, at personalet kan spise der sammen med patienter, der er meget dårlige, for eksempel for at øve socialt samvær og at være fælles om et måltid.

 

Oversigtsbillede

Luftbillede af Sikringsafdelingen

Fremfor at ligge gemt væk bag ved skoven ligger afdelingen nu mellem byen og skoven. Derved er der nem adgang til både byen og naturen. Når afdelingen ikke er gemt bag skoven, bliver den og resten af psykiatrien en mere synlig del af samfundet, hvilket heldigvis også kommer til udtryk i debatten om psykiatri, og i det skift der har været i synet på psykiatriske patienter og psykisk sygdom igennem de seneste 100 år.

Kontakt

Adresse

Psykiatrien Slagelse

Sikringsafdelingen

Bygning 5

Grønningen 15

4200 Slagelse

Se kort

Find vej - Slagelse