Gå til indhold

Psykiatrien i fremtiden

Psykiatrien Region Sjælland skaber et bedre liv for borgere med sindslidelser.

Se kontaktoplysninger

Mennesker, muligheder og relationer er omdrejningspunktet i Psykiatrien. Vi lægger vægt på, at alle borgere i regionen skal have lige adgang til behandling i Psykiatrien.

Derfor dækker Psykiatrien bredt i hele regionen, uanset om det gælder ambulant eller indlæggelse på sygehuset. Tre ud af fire patienter behandles ambulant, enten hjemme hos patienten selv eller i en af Psykiatriens ambulante enheder - distriktspsykiatrier eller klinikker.

Et gennemgående princip er, at alle patienter skal opleve en behandling, der fremmer deres kliniske og personlige recovery.

Psykiatrisygehuset i Slagelse, som stod færdigt i 2015 og var banebrydende inden for arkitektur, lys, kunst og natur, rummer højt specialiserede funktioner som retspsykiatri og den landsdækkende Sikringsafdeling, såvel som almen Voksenpsykiatri.

Psykiatrien har også sygehuse i Roskilde og Vordingborg, og alle tre lokationer har døgnåbne psykiatriske akutmodtagelser samt specialiseret behandling, og i Roskilde er tillige børne- og ungdomspsykiatriske sengepladser samlet.

Psykiatrien udvider den retspsykiatriske kapacitet og styrker den ambulante behandling med 21 F-ACT teams fordelt over hele regionen, som tilbyder intensiv ambulant behandling til patienter med akut behov.

Psykiatrien arbejder desuden med at udnytte digitale løsninger for at supplere, understøtte og effektivisere behandlingsmulighederne for vores patienter.

Læs mere om Psykiatrien Region Sjælland (pdf)