Gå til indhold

Tilbud til familier

Se kontaktoplysninger
Oversigt tilbud til børn og unge, hvor en forælder eller søskende har en psykisk sygdom.

Samtale med forældre om børnene

Hvis man er forælder og har en psykisk sygdom, gør man sig mange tanker om forældreskabet, og hvordan børnene påvirkes af familiens situation. Derfor taler personalet i psykiatrien med forældre om forældreskabet, og hvordan børnene har det.
Disse samtaler er også en dialog omkring børnenes behov for støtte ift. familiens situation.

Familiesamtaler

Psykiatrien har familiesamtaler med hver enkelt familie for at understøtte familiens dialog om sygdommen og dens indvirkning på barnet og resten af familien.

Gruppesamtaler til børn og unge

Flere steder i Region Sjælland tilbyder Psykiatrien gruppetilbud til børn og unge, som har en forælder eller søskende, der har en psykisk sygdom.

En gruppe kan hjælpe børn og unge ved at give dem mulighed for selv at sætte ord på psykisk sygdom, og hvordan sygdommen påvirker dem selv og deres familier. På et alderssvarende niveau tales der også om børnenes tanker, følelser, spørgsmål om psykisk sygdom, og hvad børnene kan gøre i forskellige situationer.

På den måde kan tilbuddet give børnene en øget forståelse for psykisk sygdom, familiens situation samt styrke børnenes mestring af deres egen situation. Derudover kan det være meget værdifuldt for børnene at møde jævnaldrende i situationer, der ligner deres egen.

Læs mere om gruppetilbud

Børnevenlige besøgsforhold

Det kan være svært for et barn at besøge dets forælder eller søskende i et psykiatrisk sengeafsnit. Samtidig kan det være svært for den, der har det dårligt, at få besøg af ens børn eller søskende.
I sengeafsnittene i Psykiatrien er der derfor lavet særlige rammer for besøg, der tager hensyn til forældre, børn og andre patienter. Personalet taler med den indlagte om mulighederne for besøg, herunder om det er hensigtsmæssigt.

Børn som pårørende i Børne- og Ungdomspsykiatrien

Når udredning og behandling startes i Børne- og Ungdomspsykiatrien, er der altid fokus på, hvorvidt barnet/den unge har søskende under 18 år, og hvordan de trives.
Familiesamtaler indgår ofte som en del af forløbet. Det vil dog altid være individuelt, hvorvidt en søskende direkte inddrages. Hvis det er relevant, kan der evt. henvises til gruppetilbud for børn og unge af forældre med psykisk sygdom.

I behandling hos praktiserende læge eller privatpraktiserende psykiater

Hvis man er i behandling hos praktiserende læge eller privatpraktiserende psykiater, kan man henvende sig i ens kommune for at høre om pårørendetilbud til børnene.

Generelt samarbejder Psykiatrien med de lokale kommuner for at sikre, at børnenes behov for støtte i forskellige henseender imødekommes.

Hvis du er barn eller ung

Hvis din forælder eller søskende er i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan du få hjælp ved at henvende dig til personalet på afdelingen. Du har også mulighed for at kontakte PsykInfo, som kan give dig råd og hjælpe dig videre. Ring til PsykInfo på 70 25 02 60.

Kontakt

Adresse

Psykiatrien Region Sjælland

Psykiatriledelsens stab

Bygning 3

Fælledvej 6, 3. sal

4200 Slagelse

Se kort

Find vej - Slagelse

Åbningstider

Mandag-torsdag kl. 8-15.30
Fredag kl. 8-15

Ring til os

Tlf. 58 53 60 00

Tlf. 58 53 60 00

Skriv til os

Øvrig information

Lukkedage
Fredag efter Kr. Himmelfartsdag
Mellem jul og nytår