Gå til indhold

For pårørende

Se kontaktoplysninger
Information for pårørende.

Vi ser det som en vigtig opgave at inddrage dine pårørende hurtigst muligt. Dine pårørende kan hjælpe med nyttig viden om din situation, din livshistorie og dit sygdomsforløb.

En pårørende er en person, som kender dig godt. Det kan være en ægtefælle, samlever, børn, kæreste, forældre, søskende, nær ven/veninde, kollega, nabo eller andre, som du har tillid til.

Vi taler kun med dine pårørende om dit forløb, hvis du har givet samtykke til det. Udover at komme med vigtige informationer, der kan gør din behandling bedre, kan de også inddrages i beslutninger i løbet af behandlingen, hvis du ønsker det.

Der er forskel på pårørendes mulighed for være en del af samarbejdet. Pårørendes behov for støtte er også forskelligt og afhænger af situationen.

Hvis du ikke ønsker at give samtykke til, at vi taler med dine pårørende om dit forløb, kan vi tilbyde dem generel information og vejledning om sygdom, medicin og behandling.

Hvis du er i tvivl, om du har truffet den rigtige beslutning om samtykke, kan du til enhver tid drøfte det med din kontaktperson. Du kan også altid ændre din beslutning.

Pårørende kan også kontakte PsykInfo for vejledning og eventuelt blive tilknyttet en pårørendegruppe på en af akutmodtagelserne.

Kontakt PsykInfo på deres hjemmeside eller tlf. 70 25 02 60.

For de familier, hvor der er mindreårige børn, er der et særligt tilbud i Region Sjælland. Det gælder børn af psykisk syge og søskende under 18 år.

Læs mere om særlige tilbud til børn af psykisk syge forældre

Kontakt

Adresse

Psykiatrien Syd

Distriktspsykiatrien Næstved-Vordingborg

Færgegaardsvej 15

4760 Vordingborg

Se kort

Find vej - Vordingborg

Ring til os

Mandag - fredag kl. 8.00-15.00

Distriktspsykiatrien Vordingborg

Tlf. 58 53 71 20

Tlf. 58 53 71 20

Distriktspsykiatrien Næstved

Tlf. 58 53 71 80

Tlf. 58 53 71 80

Skriv til os

Øvrig information

Adressen i Næstved
Ringstedgade 41
4700 Næstved
Find vej