Gå til indhold

Sikringen 100 år

For over 100 år siden åbnede den første Sikringsafdeling til de farligste psykisk syge borgere i Danmark i forbindelse med Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sj.

Se kontaktoplysninger

Billede af indgang   Billede af indgang   Billede af indgang Sikringsafdelingen Slagelse 2015

Siden da er der sket meget både inden for behandlingen af psykisk syge, med tilgangen til patienterne og med arkitekturen. Blandt andet er der kommet medicin, der kan dæmpe symptomerne fra psykisk sygdom, hvilket i 1950’erne gjorde en stor forskel for patienterne på Sikringsafdelingen, der blev så stabile, at flere kunne flyttes til andre psykiatriske afdelinger. I 1962 blev antallet af pladser skåret ned fra 50 til 17.

I 1981 flyttede afdelingen i nye rammer, da Enggården blev opført ved siden af den gamle Sikringsafdeling. Den nye bygning, hvor der var plads til 30 patienter, var holdt i mørke og brune farver, da man mente, at for meget lys og for mange farver ville hidse patienterne op.

Igen i 2015 flyttede Sikringsafdelingen. Denne gang til Slagelse i forbindelse med det nye Psykiatrisygehus. I den nye bygning er der brede gange, farver og lysindfald fra store glaspartier. Patienterne har også for første gang fået eget bad og toilet på værelset.

I forbindelse med 100-års jubilæet er der lavet en mindre udstilling med billeder og tekster fra de tre Sikringsafdelinger gennem de seneste 100 år. Udstillingen kan ses i Atrium i Psykiatrisygehuset i Slagelse fra torsdag den 25. oktober til fredag den 9. november.

Du kan også se billederne herunder.

Billeder fra de tre Sikringsafdelinger gennem de seneste 100 år

Bakkegården - År 1918-1981

Enggården - År 1981 - 2015

Slagelse - År 2015 og frem

Kontakt

Adresse

Psykiatrien Slagelse

Sikringsafdelingen

Bygning 5

Grønningen 15

4200 Slagelse

Se kort

Find vej - Slagelse