Gå til indhold

Samarbejdspartnere

Oversigt over forskningsaktiviteter og samarbejdspartnere.

Vores Forskningsenhed har en række samarbejdspartnere ved Pia Jeppesen.

Forskningsleder og hovedundersøger (PI) for Mind My Mind.
Mind My Mind-projektet blev igangsat af Psykiatrifonden og blev sponsoreret gennem ubegrænsede bevillinger fra Trygfonden og Lundbeckfonden. Lodtrækningsforsøget blev udført i tæt samarbejde mellem projektlederen ved Psykiatrifonden, de deltagende kommuner og de regionale centre for Børne- og Ungdomspsykiatri.

Medlem af Styregruppen for Copenhagen Child Cohort 2000 (CCC2000) og forskningsleder for CCC2000-psykosestudiegruppen.

Medlem af Advisory Board for TECTO. En randomiseret kontrolleret undersøgelse kombineret med et case-kontrol-studie, der undersøger gavnlige og uønskede effekter af to typer familiebaseret psykoterapi for børn og unge med OCD (Obsessive Compulsive Disorder). Prof. Anne Katrine Pagsberg er PI ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Region Hovedstadens Psykiatri.

Medlem af arbejdsgruppen i ”Vidensråd for Forebyggelse” og førsteforfatter til den nationale rapport, ”Mental sundhed og sygdom hos børn og unge i alderen 10-24 år – forekomst, fordeling of forebyggelsesstrategier” af Jeppesen P, Obel C, Lund L, Madsen KB, Nielsen L, Nordentoft M 

Medlem af Styrekomitéen, forskningsgruppen og Advisory Board for OPUS-YOUNG-forsøget. En randomiseret, kontrolleret undersøgelse af en omfattende Early Intervention Service (EIS) sammenlignet med vanlig behandling hos unge i alderen 14-17 år med førstegangspsykose. Professor Anne Katrine Pagsberg er PI ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Region Hovedstadens Psykiatri.

Formand for Styrekommitéen for forsøg og data i the Infant Health Trial. Et randomiseret, kontrolleret step-wedge studie, der undersøger effektiviteten af ny forældremedieret intervention målrettet spædbørnenes mentale sundhed og vægtudvikling gennem sundhedsplejersker, som fremmer følsomt forældreskab. Prof. Anne Mette Skovgaard er PI på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet, København.

Medlem af forskningsgruppen ledet af seniorforsker Katrine Rich Madsen fra Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet, København. Projektet ”Alle Kan Synge” undersøger betydningen af korsang for elevers mentale sundhed, sociale relationer og trivsel for at se om denne model kan spredes til andre skoler med henblik på at fremme den mentale sundhed.


 

Læs mere

Kontakt

Adresse

Psykiatrien Region Sjælland

Afdeling for Børne og Ungdomspsykiatri - Forskningsenheden

Lille poppelhus

Smedegade 16

4000 Roskilde

Ring til os

Tlf. 29 43 21 30

Tlf. 29 43 21 30